עוגת שמרים פרווה שנשארת טרייה כל השבועאחת מעוגת הפרווה המנצחות מהאוסף של קרין גורן, כזאת שזוללים גם כמה אחרי שנאפתה והבצק שלה נשמר מצוין. הכמות מספיקה ל-2 עוגות עשירות עם מלא שוקולד
קרין גורן
| שוגר מאמא, הוצאת פודי
| פורסם 30/01/25 06:35
![]()
צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור
|
המצרכים :בצק ל-2 עוגות:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק לא תופח הרבה כי הוא שמן. 2 מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים בכוס ממרח בהיר. מקפלים את הבצק כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז לחצי). מרדדים שוב (אל תתביישו לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבודה. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים כוס ממרח כהה. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומלפפים כמו בורג ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות או מרופדות בנייר אפייה (אפשר גם להניח ישירות בתבנית תנור ביתית מרופדת בנייר אפייה, באופן מרווח). 3 מחממים תנור ל-170 מעלות (לא טורבו). ![]() 4 חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סך הכול יתקבלו 2 עוגות). מתפיחים את העוגות כ-20 דקות בזמן שהתנור מתחמם. 5 אופים את העוגות כ-35 דקות עד שהבצק זהוב וכהה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עבה ונקייה למשך 10 דקות (האדים ירככו את העוגות). * הערכות מערכת: - אפשר ומומלץ למרוח את העוגות בביצה טרופה לפני האפייה. - אפשר לשדרג את העוגה עם סירופ סוכר - מרתיחים כוס מים עם כוס סוכר ומורחים על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|