עוגת שוקולד ושקדים פרווהכמה חלבית נראית לכם העוגה הזאת? חלבית לגמרי, נכון? אז האמת היא שלא, אין בה מוצרי חלב בכלל, מה שהופך אותה לקינוח פוטנציאלי לכל ארוחה עלי אדמות. אז יאללה, שנתחיל?
נטלי לוין
| ימים מתוקים, הוצאת תכלת
| פורסם 24/04/22 09:39
צילום: נטלי לוין, יחסי ציבור
|
המצרכים :לעוגה (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
לציפוי שוקולד:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 בקערה גדולה שמים שוקולד ושמן קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתערובת. 4 שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב בין הוספה להוספה עד שאחיד. 5 מוסיפים קמח שקדים, אבקת קקאו ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 6 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. הבלילה לא אמורה להיות גבוהה במיוחד או למלא את התבנית וזה בסדר. 7 אופים במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון מעט סדוק, העוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רכה בחלק המרכזי. 8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 9 מעבירים את העוגה לצלחת הגשה. ציפוי שוקולד: 1 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב. 2 יוצקים את הציפוי על העוגה ומצננים את העוגה במשך 10 דקות במקרר. 3 מקשטים את העוגה בשקדים שלמים ומגישים. עוד קינוחים פרווה מתוך הספר החדש של נטלי בתיאבון! |