טורט שיש של פעםבספר החדש קרן אגם בעצמה מספרת: "אני קוראת לה מלכת המטבח, כי זו עוגה בסיסית, שבכל פעם שאני אופה אותה היא מזכירה לי למה אני בכלל אופה; יש בה משהו ביתי וחמים כאילו שהיא הייתה פה מאז ומעולם"
קרן אגם
| נשואה למאפייה, הוצאת מודן
| פורסם 03/10/21 07:21
צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן
|
המצרכים :לתבנית עם חור בקוטר 26 ס"מ או בלי חור בקוטר 24 ס"מ
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים וכוס אחת של סוכר. מוסיפים את מיץ הלימון, כדי שיגביר את פעולת ההקצפה, וממשיכים להקציף 2 דקות נוספות עד לקבלת קצף תפוח ויפה. מעבירים לקערה גדולה. 2 בלי לשטוף את קערת המיקסר, מקציפים במהירות גבוהה את החלמונים וחצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד קצת. מורידים מעט את מהירות המיקסר, מוסיפים את מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבבים היטב. 3 מוסיפים דרך מסננת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מאחדים את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים בעדינות: מטמיעים שליש מכמות הקצף בתנועות קיפול עדינות וממשיכים לקפל את כל הכמות עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים מהבלילה לתבנית בלי לשמן אותה. 4 שמים בקערה קטנה את הקקאו, המים הרותחים ורבע כוס הסוכר הנותרת ומערבבים. מוסיפים את התערובת לבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה. יוצקים את הבלילה השוקולדית בפיזור מעל הבלילה הבהירה ובעזרת סכין, בתנועות עדינות אך נחושות, יוצרים צורת שיש. 5 אופים במשך 60-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור לרשת צינון ומצננים לחלוטין. הופכים את התבנית על צלחת גדולה ומחלצים את העוגה. אם רוצים, מפזרים מעליה אבקת סוכר. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים כשהיא עטופה היטב. כריכת הספר | צילום: יעל אילן, נשואה למאפייה, הוצאת מודןלעוד מתכונים קלים ומעולים מהספר של קרן אגם קרן אגם נשואה למאפייה, הוצאת מודן. מחיר קטלוגי 128 שקלים, אבל יש מבצעים כל הזמן. |