זנגולהאנחנו מתים על העוגיות העיראקיות האלה ותמיד שמחים להיתקל בהן - אבל זה לא קורה הרבה. עכשיו כשיש לנו ביד מתכון לעוגיות ספירלה מטוגנות עם סירופ דבש שאפשר להכין לבד בלי להסתבך - החיים שלנו טיפה מתוקים יותר
בל קפצן
| לא צויין שם מקור
| פורסם 18/01/16 14:53
צילום: קרן לוי, mako אוכל
|
המצרכים (15 מנות):לבצק:
לסירופ:
לטיגון:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את השמרים והסוכר. 2 מערבבים ומוסיפים את המים, קליפת תפוז מגוררת ומחית וניל. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית. 3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות. הבצק צריך להיות נוזלי. 4 מניחים להתפחה כשעה. 5 בזמן שהבצק תופח, מכינים את הסירופ: מחממים בקלחת את חומרי הסירופ, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מכבים את האש. 6 מחממים שמן בסיר עמוק. מעבירים את הבצק לשק זילוף או בקבוק לחיץ. 7 כשהשמן רותח מזלפים לתוכו את הבצק בתנועה סיבובית לקבלת ספירלות. כאשר מזהיבות, מעבירים לספיגת השמן לנייר סופג ומשם לסירופ הדבש. >> לחם סודה עם גבינה שמכינים בקלי קלות>> והנה מתכון מושחת במיוחד לעוגת שוקולד חמה עם מילוי ממרח לוטוס |