1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מנפים לקערה קמח תופח, קקאו, כוס סוכר וקורט מלח. מערבבים ויוצרים גומה במרכז.
3 מכניסים לגומה את החלמונים, השמן, הקפה והמים. טורפים במטרפה לאיחוד.
4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב.
5 מוסיפים את קצף החלבונים לבלילה בשלוש פעימות: בפעם הראשונה מוסיפים מעט מהקצף ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים חצי מהכמות שנותרה ומקפלים בעדינות, ואז מוסיפים את החלק האחרון ומקפלים שוב.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית אנג'ל לא משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (שימו לב, זמני האפייה יכולים להשתנות בין תנור לתנור).
6 מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על רגליה עד לצינון מוחלט. רק אז מחלצים ומפדרים באבקת סוכר.
** אין לכם אספרסו? אפשר להמיר את האספרסו והמים ב-2 כפיות גדושות של נס קפה מעורבבות בשלושת רבעי כוס מים (180 מ"ל).
טורט שוקולד קפה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
טורט שוקולד קפה של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!