עוגיות שוקולד ואגוזים במלית ריבת חלבהקור שביקר כאן בסוף השבוע וכנראה עוד יחזור בהמשך דורש עוגיות טובות ליד הקפה או התה. מה זה עוגיות טובות אתם שואלים? נסו לשלב בין שוקולד, ריבת חלב ואגוזים - ויש לכם בינגו מושלם
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 04/12/16 07:22
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים (55 מנות):לעוגיות:
למילוי:
אופן ההכנה:1 שמים את הקקאו בקערה קטנה, מוסיפים שמן ומערבבים. מועכים את התערובת היטב בכף עד לקבלת בצק קקאו סמיך מאוד (במידת הצורך מוסיפים עוד כמה טיפות שמן). 2 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים את משחת הקקאו ומערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק חלק. 3 מניחים בהישג יד 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה. 4 טורפים בקערה קטנה את החלבונים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת מעט קצפית. 5 שופכים לקערה נוספת את השקדים או האגוזים הגרוסים. 6 מגלגלים מהבצק הרך כדורים קטנים בגודל 2 עד 2 וחצי ס"מ (קחו בחשבון שהעוגיות מכפילות את גודלן באפייה). טובלים כל עוגייה קלות בחלבון ומגלגלים באגוזים הקצוצים לציפוי. 7 מסדרים את הכדורים המצופים במרווחים על תבניות האפייה ויוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה של כף עץ (אפשר גם פשוט בעזרת האצבע). 8 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-10-12 דקות (העוגיות מאוד רכות בתום האפייה וזה בסדר, הן יתייצבו אחרי צינון). 9 מוציאים את התבניות מהתנור ובזמן שהעוגיות עדיין רכות מחזקים שוב את השקע במרכז כל עוגייה (שבינתיים תפח והתרחב). מצננים היטב. 10 ממלאים את השקע במרכז כל עוגייה בריבת חלב בעזרת כפית או שקית זילוף. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |