עוגיות שוקולד ללא גלוטןאיך שראינו את המתכון הזה הבנו שבפסח אנחנו הולכים לחרוש עליו - זה לא כל יום שמוצאים מתכון כל כך מוצלח לעוגיות בלי קמח. ומה נעשה עד פסח? נחרוש עליו גם, כמובן. פצצת השוקולד הזאת פשוט טעימה ברמות אחרות
צילום: עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
|
המצרכים :ל-12 עוגות גדולות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון). 2 ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות. 3 מקציפים במיקסר את הביצים (חלמון וחלבון יחד) והסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף. 4 מוסיפים את הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס. התערובת מתקבלת סמיכה מאוד, וזה בסדר. 5 מניחים כדורים מהתערובת על תבנית מרופדת נייר אפייה. הכי נוח לעשות את זה בעזרת כף גלידה, אבל אפשר גם ב-2 כפות רגילות. 6 מפזרים מעט מלח גס ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות. המתכון פורסם לראשונה בבלוג של עדיקוש בתיאבון! |