עוגיות אמסטרדםלקח לו כמה ניסיונות, אבל הוא הצליח: רון יוחננוב פיצח את המתכון לעוגיות אמסטרדם! טיפה קריספיות בקצוות, רכות ופאדג'יות מבפנים וטעימות בטירוף. אנחנו הכנו 20 עוגיות, והן נגמרו תוך 20 דקות
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 03/02/20 12:11
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :ל-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה. 3. מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות. 4. מכינים את העוגיות: עבור כל עוגייה מגלגים שני כדורים מתערובת הבצק - אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם. על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות. עוגיות אמסטרדם לפני אפייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל5. אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות. עוגיות אמסטרדם אפויות עם הפתעה בפנים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל ערימת עוגיות אמסטרדם | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלבעקבות השאלות הרבות, כמה המלצות מערכת: 1. אם אין לכם פרלינים מוכנים של שוקולד לבן, עדיף למלא את הבצק בקוביות של שוקולד לבן פשוט ולא בפצפוצי שוקולד לבן, שנוטים לא להתמוסס ולכן לא ממלאים את תפקידם נאמנה במתכון הזה. 2. הבצק המתקבל הוא דביק, אין מה לעשות נגד זה. כלומר יש: לצנן אותו היטב לפני העבודה, ולהרטיב טיפה את כפות הידיים לפני שמגלגלים ממנו כדורים. 3. לא. לאפות. יותר. מדי. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |