עוגת שוקולד, קפה ופקאןאם היו מבקשים מאיתנו לציין את שלושת הדברים שאנחנו הכי אוהבים בתוך עוגה, אז שוקולד, קפה ופקאן כנראה היו מובילים את הרשימה. איזה מזל שאף לא שואל אותנו ופשוט השגנו את המתכון לעוגה הבאמת נהדרת הזאת
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ):
לציפוי השוקולד (לא חובה):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים שמן, אבקת קקאו ורוויון ומערבבים שוב. 4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים היטב. 5 מוסיפים את הפקאנים הטחונים ומערבבים מעט. 6 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה. 7 מכינים את הציפוי: בקערה בינונית וחסינת חום מביאים לרתיחה במיקרוגל את השמנת המתוקה. 8 מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מוסיפים ברנדי ומערבבים מעט. 9 מצפים את העוגה, מקשטים בחצאי פקאנים ומגישים. * העוגה נשמרת בכלי אטום במקרר כשלושה ימים. חיכינו רק לך | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה >> בשבוע שעבר הכנו עוגת קפה עם פירורי שוקולד
|