עוגת שוקולד פאדג' ודובדבניםפאדג' שוקולד הוא אולי הקינוח הכי שוקולדי, דחוס וכיפי שאנחנו מכירים. החדשות הטובות הן שעכשיו אפשר להכין אותו גם בגרסה לא חלבית. אז יאללה, תנו בראש
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 10/07/13 08:03
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים (על מנת ליצור סביבה עשירה באדים). 2 ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס במיקרוגל. חשוב לעשות זאת בפולסים ולערבב מדי פעם על מנת שהשוקולד יימס בצורה אחידה ולא יישרף. >> מתכונים לפסח 3 מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים אחד אחד, וטורפים בין חלמון לחלמון. 4 מוסיפים פנימה קקאו, תמצית וניל וליקר דובדבנים ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין. 5 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף יציב ומבריק. 6 מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים, תוך שמירה על אווריריות התערובת. הקיפול צריך להתבצע בעדינות, אך עם זאת באסרטיביות. ברגע שהתערובת אחידה לחלוטין – מפסיקים לשחק איתה. 7 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מלמעלה את הדובדבנים המגולענים. 8 אופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שהעוגה נסדקת מעט ועדיין רוטטת קלות במרכזה. 9 מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים אותה במגבת ומניחים לה להצטנן בצורה זו על מנת שתישאר רכה. לאחר שהעוגה הצטננה מפזרים אבקת סוכר ומגישים. הערות, הארות ותוספות: * העוגה נשמרת עד 5-6 ימים במקרר, ומומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר. * אם אין דובדבנים טריים אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים מצנצנת (חשוב לסנן היטב). * במקום דובדבנים אפשר להשתמש בפירות יער או אפילו תותים, בעונה. * העוגה אינה מכילה קמח ולכן גם מתאימה מאוד לפסח או לנמנעים מגלוטן. * חשוב לא לוותר על המלח, משום שהוא מאזן את הטעמים ושובר את המתיקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו פחזניות עם קרם קוקוס >> לכל קינוחי הפרווה של נטלי |