עוגת מוס נוטלה וגבינהחם מדי בשביל להדליק תנור, בעצם, חם מדי - נקודה. אם יש משהו שיכול לעזור לנו עכשיו זאת העוגה הזאת: מוס נוטלה וגבינה עם אגוזי לוז מלמעלה ותחתית עוגיות שוקולד למטה, בלי אפייה בכלל
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 17/07/16 07:22
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית:
למלית:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה פירורי עוגיות שוקולד, חמאה מומסת וקורט מלח, ומהדקים לתחתית תבנית 18 ס"מ בעזרת כף. 2 מערבבים בקערית ג'לטין ומים, מעבירים בינתיים לקירור. 3 בקערה בינונית מערבבים נוטלה, גבינת שמנת בטמפרטורת החדר וקקאו מנופה לתערובת חלקה. ממיסים ג'לטין (15 שניות במיקרוגל), טורפים לתוכו 2 כפות מתערובת הגבינה כדי להשוות טמפרטורות, ולאחר מוסיפים אותו לבלילה בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. 4 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, ומקפלים לתוך הקרם. יוצקים לתבנית, מחליקים ומעבירים לקירור ל-6 שעות לפחות להתייצבות, ורצוי למשך הלילה. מעטרים באגוזי לוז שלמים לפני ההגשה. *העוגה מיועדת להכנה בתבנית 18 ס"מ, ניתן להכפיל כמויות עבור עוגה גדולה בתבנית 24 ס"מ. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
|