1 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
2 מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.
3 בקערה נקייה מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.
4 מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים" שנופלים בעדינות). מקפלים לתוך תערובת השוקולד.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות.
6 מכינים גנאש: ממיסים במיקרו את השמנת והשוקולד, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ושופכים על העוגה.
7 מגישים בטמפרטורת החדר.
>> כל הקינוחים לפסח
>> כל המתכונים לפסח
*העוגה תישמר במקרר עד 4 ימים.