1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבנית מרובעת 25X25 ס"מ (או משמנים את התבנית).
2 ממיסים בפולסים במיקרוגל חמאה ושוקולד ומערבבים היטב.
3 טורפים היטב בקערה נפרדת ביצים, וניל, סוכר ומלח למשך 2 דקות.
4 מוסיפים אל הקערה את השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת קקאו וטורפים עד לקבלת בלילה ללא גושים.
תבנית בראוניז עם בצק עלים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מניחים את בצק העלים בתבנית ומשאירים שוליים שמציצים החוצה.
6 יוצקים את בלילת הבראוניז מעל הבצק בתבנית, מקפלים את קצוות הבצק פנימה ואופים 50-55 דקות עד שבלילת הבראוניז יציבה.
7 מצננים היטב ומגישים.
* שומרים בכלי אטום, הבצק יישאר טרי ופריך למשך יומיים