עוגת שוקולד ואגסיםהשבוע חיפשנו עוגה שתפתיע. אז מעבר לכך שמדובר בעוגה שוקולדית טעימה בטירוף, בפנים מחכים לכם אגסים שלמים שיפתיעו את האורחים שלכם, אם רק תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה לפני שיגיעו
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2 חותכים מעט מהתחתית של כל אגס ומיישרים כדי שיוכלו לעמוד יציבים בתבנית. מניחים את האגסים לאורך התבנית בטור ומשאירים מעט רווח ביניהם. 3 טורפים בקערה ביצים וסוכר כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. 4 מוסיפים את החמאה והשוקולד המומס ומערבבים. 5 מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים שוב. 6 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב. מעבירים את תערובת העוגה מעל האגסים הזקופים בתבנית (אפשר לשפוך הכל בעדינות או להיעזר בכף רחבה). 8 אופים כ-50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כ-3-4 ימים. ככה זה נראה מבפנים | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |