פאי אקסטרה שוקולדקלתית שוקולדית מהירה וקלילה, מלית פאדג'ית עשירה, קצפת עדינה של שוקולד ואם חס וחלילה היה חסר פה למישהו שיקלוד – גם תלתלי שוקולד מריר
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 20/12/18 07:00
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :לקלתית:
למלית שוקולד פאדג':
לקצפת שוקולד חלב:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 לקלתית ביסקוויט שוקולד: מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים יחד את כל חומרי הקלתית ומהדקים היטב בעזרת כף לתבנית פאי 24 ס"מ. מעבירים למקרר עד לשימוש. 2 למלית שוקולד פאדג': ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר וחמאה, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים מעט. 3 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ומלח במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. >> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות פאי אקסטרה שוקולד (מינוס פרוסה) | צילום: ענבל לביא, mako אוכל4 מנתקים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את הקקאו ומוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך קיפול עדין עד לקבלת תערובת חלקה בגוון אחיד. 5 יוצקים את מלית השוקולד לקלתית ואופים במשך כ-16-20 דקות, עד שהמלית תפוחה ואפויה למראה אך עדיין רכה במרכזה. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים או יותר. 6 לקצפת שוקולד חלב: ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל או על בן מארי, ומצננים מעט. 7 מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה, מוסיפים את השוקולד המומס בבת אחת ומקציפים מיד לקצפת יציבה. 8 מעבירים את הקצפת השוקולדית לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את העוגה. 9 לעיטור: מפזרים תלתלי שוקולד מריר במרכז. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה. |