עוגת שוקולד וחמאת בוטניםדמיינו עוגה לחה ועשירה, כזו שחשבון האינסטגרם שלכם היה מת לעשות לה טובה. עכשיו דמיינו ביס מתוק-מלוח בעיניים עצומות. מה עכשיו? קדימה, לפקוח עיניים ולרוץ לסופר להתארגן על המצרכים
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:
לציפוי (אופציונלי):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. 3 מוסיפים תמצית וניל ורוויון ומערבבים היטב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו. 5 מערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד. 6 מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים. 7 מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה. 8 בעזרת כפית יוצרים 5 תלוליות של חמאת בוטנים על תערובת העוגה שבתבנית. מכסים בשאר התערובת. 9 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט. 10 מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה. 11 מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת ציפוי חלק ואחיד. 12 מקשטים את העוגה ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |