עוגת שוקולד קטיפתית (בלי נקיפות מצפון)זה נשמע כמו סתירה פנימית, אבל אנחנו נשבעים בכל סעיף וסעיף: מרקם נימוח וקטיפתי, טעם שוקולדי עשיר, בלי חמאה, ללא קמח ובנוסף לכל גם פרווה. העבודה? 10 דקות, ביקר לנו. מתכון ניצחון
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 03/01/19 07:28
צילום: ענבל לביא |
המצרכים :
לפידור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 שמים את השוקולד הקצוץ בקערה בינונית, יוצקים מעל מים רותחים, מניחים לחצי דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט וטורפים פנימה את שני החלמונים. מוסיפים שקדים טחונים, קקאו, אבקת אפייה ותמצית וניל וטורפים לבלילה חלקה. >> מתכונים לפסח >> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות מושלמת מכל בחינה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל3 מקציפים במיקסר את 4 החלבונים עם קורט מלח כדקתיים, עד לקבלת קצף קליל ורך. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים דקתיים נוספות עד לקבלת קצף לבן ויציב. 4 מקפלים את קציפת החלבונים לתוך בלילת העוגה בהדרגה. משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ ואופים 20-24 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפחות (העוגה תאבד נפח בזמן הצינון וזה בסדר). 5 מנפים אבקת סוכר ומגישים. |