פאי בייגלה, שוקולד וחמאת בוטניםרואים את היופי החי הזה? עם תועפות השוקולד, הבייגלה ויקירתנו חמאת הבוטנים שמסתתרת מתחת? אז הוא לגמרי כשר לפסח! ענבל לביא מפצירה בכם לדחות את הדיאטה לאחרי החג, ויש לה סיבה טובה
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 17/04/16 10:27
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :לקלתית בייגלה (לתבנית טארט 24 ס"מ):
למלית שוקולד:
לעיטור קצפת חמאת בוטנים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טוחנים במעבד מזון בייגלה וסוכר לפירורים דקים ככל הניתן, ומעבירים לקערה. 3 ממיסים חמאה במיקרוגל או בסיר קטן, מוסיפים לקערה, ומערבבים לפירורים לחים. 4 משטחים את התערובת בתבנית הטארט ליצירת קלתית פירורים, ואופים כ-10 דקות עד להזהבה, ומצננים. 5 בסיר קטן או במיקרוגל, ממיסים את שני סוגי השוקולד יחד עם השמנת המתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר. 6 יוצקים את תערובת השוקולד לקלתית הפירורים, ומעבירים לקירור במקרר להתייצבות, למשך כשעה. 7 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וחמאת בוטנים עד לקבלת קציפה יציבה. 8 מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, ומזלפים תלוליות קצפת סביב הטארט. מעטרים בבייגלה ומגישים. * הפאי במיטבו ביומיים הראשונים להכנה לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס טירמיסו |