עוגת גלידה שוקו-בננה-לוטוס טבעוניתמצד אחד: גלידה ביתית ללא צורך במכונה. מצד שני: פינוק טבעוני שכולם יכולים ליהנות ממנו. התוצאה: עוגה מרשימה ומלאה בכל טוב שתככב במרכז כל שולחן
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 09/08/16 07:32
צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית (תבנית עגולה 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק):
לגלידת השוקולד (ללא מכונה):
לגלידת בננה (ללא מכונה):
לציפוי ועיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את עוגיות הלוטוס הטחונות, שמן הקוקוס והמלח, ומהדקים בעזרת כף לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד. 2 מכינים את גלידת השוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והקקאו מנופה. מצננים, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית רחבה נפרדת מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומעבירים ל-3-4 שעות להקפאה עד להתייצבות. 3 קוצצים את תערובת הגלידה שהתייצבה לחתיכות, וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את הגלידה על תחתית הפירורים ומעבירים להקפאה עד להתייצבות. 4 מכינים את גלידת הבננה: חותכים את הבננות לקוביות גדולות, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים להקפאה לכ-3 שעות, עד שהבננות קופאות לגמרי. 5 טוחנים את הבננות במעבד מזון או בבלנדר יחד עם קרם קוקוס, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את גלידת הבננה על גלידת השוקולד בשכבה ישרה, ומעבירים להקפאה ל-2-3 שעות נוספות עד להתייצבות מלאה. 6 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל עד שהופך לנוזלי, מצננים מעט ויוצקים על העוגה. 7 מקציפים במערבל חשמלי שמנת צמחית ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעטרים את העוגה. שומרים את העוגה במקפיא ומוציאים אותה לריכוך בטמפרטורת החדר רגע לפני שאוכלים. גם אתם מתקשים להאמין שמדובר בעוגה טבעונית? | צילום: דרור עינב, mako אוכללבלוג של ענבל - פיית העוגיות |