פאי שוקולד וקרמל מלוחיש גבול כמה אפשר לראות את כל העולם עף על קרמל מלוח, שלא לומר על שוקולד-קרמל-מלוח, ולעמוד מנגד. אז אנחנו עם הפסיביות הזאת סיימנו, ועכשיו נחגוג את זה עם פאי שוקולד וקרמל מלוח מטריף חושים של קרן אגם
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 22/07/21 07:08
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית פאי 24 או 26 ס"מ):
לשכבת השוקולד:
לציפוי קרמל מלוח:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק פריך: מערבבים קמח ואבקת סוכר במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורי בצק. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים עוד קצת, רק עד שהבצק מתאחד לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים כפית מי קרח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעברים למקרר ל-20 דקות. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים היטב, מניחים את הבצק ומקמחים עוד קצת. מכסים בנייר אפייה שני ומרדדים את הבצק דק. 4 מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתוך תבנית הפאי (אין צורך לשמן את התבנית). מסירים את נייר האפייה שעכשיו בחלקו העליון של הבצק, ומשטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד. בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק בכמה מוקדים. 5 מכינים את הבצק לאפייה עיוורת (ראו בהערות בסוף): פורסים נייר אפייה על הבצק (אפשר אותו הנייר מקודם) ומפזרים עליו שעועית, חומוס או אורז יבשים. אופים 15-20 דקות, מסירים את נייר אפייה והשעועית ואופים עוד 5-7 דקות, עד הזהבה. 6 מכינים קרם שוקולד: ממיסים במיקרו או בסיר קטן את השוקולד המריר והחלב עם השמנת המתוקה. מצננים מעט, מוזגים על הבצק בתבנית הפאי ומכניסים להקפאה. 7 בינתיים מכינים קרמל מלוח: ממיסים את הסוכר במחבת ומערבבים כל הזמן, שלא יתקשה. מוסיפים מעט מאוד מלח גס. כשהסוכר נמס לחלוטין ומקבל צבע חום קרמלי מוסיפים בזהירות את השמנת והחמאה. מערבבים כל הזמן. גם אם נראה בשלב מסוים התערובת מתקשה, ממשיכים והיא חוזרת למצב נוזלי. מסירים מהאש ומצננים מעט. 8 כשהטארט שבמקפיא התקשה בחלקו העליון מוציאים ומוזגים את הקרמל המלוח. מקשטים בגבישי מלח גס ומצננים במקרר. מתחילים לתת עבודה | צילום: נופר צור, mako אוכל ולא מתכוונים להפסיק | צילום: נופר צור, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? הערות: ** הפאי יחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים כשהוא עטוף היטב. ** אפייה עיוורת היא אפייה של הבצק לבד, ללא המילוי. השעועית משמשת כמשקולת שמבטיחה שהבצק לא יתנפח במהלך האפייה. אפשר לוותר על המשקולת ולאפות את הבצק רגיל, אבל זה פחות מומלץ. אחרי השימוש אפשר להחזיר את השעועית, החומוס או האורז לשקית ולהשתמש בהם כרגיל. |