לחמניות קקאו שוקולד צ'יפסשעון הקיץ נכנס מחר לתוקף, ולמרות שהחופש הגדול עוד רחוק מאוד - היפהפיות האלה גרמו לנו להיזכר בשוקו ולחמנייה. בזכות הקקאו יש כאן אקסטרה צבע וטעם, ולא קל להתאפק עד שיתקרר ונוכל לתת כבר ביס ביופי הזה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-12 לחמניות:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, קקאו, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את השוקולד צ׳יפס והמלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר. 3 אחרי שתפח, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 12 כדורים שווים. מכדררים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,כששומרים על מרווחים בין כל לחמנייה (הן עומדות לתפוח). 4 מניחים את הכדורים להתפחה נוספת בין חצי שעה לשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות כל מצב סטטי. 5 אחרי שתפחו, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר גבישי (לא חובה) ומכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומעט שחומות. 6 מצננים ואוכלים. לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס (וסוכר גבישי) | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש * הלחמניות נשארות במיטבן ביומיים הראשונים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר |