טארט שוקולד וקוקוס כשר לפסח ללא אפייהאם יש משהו שאנחנו אוהבים בפסח (ובאמת שאין הרבה) זה את השילוב המנצח-תמיד שוקולד וקוקוס. כאן מצטרפים אליו אגוזים ותמרים, וביחד הם יוצרים קינוח שהוא כשר לפסח, ובעיקר טעים למות. ותודה לבלוג "המרכיב הסודי"
צילום: אולגה טוכשר, המרכיב הסודי
|
המצרכים :לתחתית:
לשכבת הבאונטי:
לגאנאש:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את גאנאש השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את השמנת המתוקה כמעט עד לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד. מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבל גאנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגאנאש לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקפיא, לפחות במשך חצי שעה. 2 מכינים את תחתית התמרים והאגוזים: מרסקים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת עם גושים קטנטנים. מוסיפים את התמרים בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב. מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. 3 מרפדים תבנית האינגליש קייק בניילון נצמד. 4 מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתבנית, מהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית כוס ומיישרים. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה לפחות. 5 מכינים את שכבת הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס נטמע בתערובת. 6 מוציאים מהמקפיא את התבנית עם תחתית הטארט ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא לפחות לחצי שעה נוספת. 7 מכינים את הגאנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגאנאש ומקציפים אותו במיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר. 8 מקשטים את הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט ומסירים את הניילון הנצמד. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגאנאש המוקצף ומקשטים בתותים הטריים, שבבי הקוקוס ועלי הנענע.חותכים לפרוסות ומגישים (בטמפרטורת החדר). שומרים בכלי אטום במקרר. הערות:* אפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים. אפשר גם להשתמש בסוג אחד ולא בתערובת.* אפשר להחליף את הדבש במייפל או בסירופ אגבה.* אם רוצים טארט פרווה או טבעוני, עושים את ההמרות הבאות: בשכבת הבאונטי מחליפים את השמנת המתוקה והחמאה בכמויות זהות של חלב קוקוס ושמן קוקוס; בגאנאש המוקצף מחליפים את השמנת המתוקה ב-100 מ"ל חלב קוקוס.* אם אתם לא חייבים שכבת שוקולד מעוצבת ומזולפת, אפשר לקשט את הטארט בגאנאש שוקולד רגיל ולא מוקצף. פשוט מוותרים על קירור הגאנאש במקפיא וההקצפה, ויוצקים אותו ישירות על הטארט המוכן. הגאנאש פשוט יכסה אותו.* אפשר להכין את כל אחת משלוש שכבות הטארט עד יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר. >> למתכון המקורי בבלוג המרכיב הסודי
|