עוגת שוקולד וצ'ילימי חשב שעוגת שוקולד בחושה, מלכת המיינסטרים של העוגות, יכולה להיות כל כך מגניבה? טאץ' קטן של צ'ילי שמתווסף למתכון נהדר בלי קשר לכלום הופך את העוגה הזאת לשילוב מתוק-חריף עדין אך עוקצני. אנחנו מאוהבים
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 30/06/15 07:41
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
עוגת שוקולד בחושה היא אחת העוגות האהובות עליי, במיוחד כשהרגע היא יצאה מהתנור. העוגה הזאת משלבת שוקולד עם צ'ילי, ומתקבלת רכה, לחה ונימוחה, עם טעם עדין וחריף של צ'ילי, שהולך מעולה עם השוקולד. מומלץ להגיש אותה חמימה עם רוטב השוקולד החם, אז היא במיטבה. המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. 2 בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח וצ'ילי עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה. 3 מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. 4 מעבירים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל כל עוגה מחצית מכמות השוקולד הקצוץ. 5 אופים את העוגות במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 6 מצננים מעט את העוגות בטמפרטורת החדר. 7 ציפוי: שמים שוקולד ושמנת בקערה בינונית וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגות ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בפעם שעברה הכנו פאי אגסים וקרם שקדים עם טריק>> המתכון הזה לפאד תאי יוציא אתכם מאסטרשפים |