עוגת שיש שוקולד חמאת בוטניםנמאס מעוגות השיש הסטנדרטיות? מצאנו לזה פתרון: מחמממים חמאת בוטנים כמה שניות במיקרו, והופכים את השיש הרגילה למגניבה פי אלף. וכמה קערות צריך ללכלך בשביל העוגה הזו? נכון מאוד, אחת בלבד
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 15/09/16 07:02
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב. 3 מוסיפים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים שוב (ניתן לחמם אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך). 4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים שני שליש מהתערובת לתבנית ומיישרים. 6 מוסיפים לשליש התערובת שנותרה בקערה את אבקת הקקאו וממרח השוקולד, ומערבבים עד לאחידות. 7 מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית, מעל הבלילה הבהירה, ובעזרת סכין מערבבים את שתי התערובות ליצירת מראה שיש. 8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר 3-4 ימים. * אם אין ממרח שוקולד, אפשר להסתפק ב-3 כפות קקאו. * לחלופין, אם אין קקאו אפשר להשתמש ב-4 כפות ממרח שוקולד. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה >> בשבוע שעבר הכנו עוגת נוטלה וקפה >> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה |