עוגת שוקולד ובננות טבעוניתמגרה התמונה, נכון? אז כן, העוגה הזאת טעימה בדיוק כמו שהיא נראית, ואפילו יותר. וכל זה בלי חלב ובלי ביצים
צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
|
המצרכים (12 מנות):2 תבניות אינגליש קייק:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 טורפים יחד שמן, בננות, חלב קוקוס, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. 4 מעבירים ל-2 תבניות, ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. 5 אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 6 מכינים ציפוי: ממיסים יחד שוקולד מריר וקרם קוקוס עד שמתקבל קרם אחיד. יוצקים על העוגה בעודה חמה. מומלץ לחורר אותה מעט באמצעות קיסם לפני מזיגת הציפוי, כדי שיחלחל מעט פנימה. 7 מצננים לחלוטין ומגישים. הערות, הארות ותוספות: * במקום חלב קוקוס או חלב סויה אפשר להשתמש בחלב שקדים, שיעניק כמובן טעם עדין של שקדים (וישתלב מעולה – מניסיון). * שומרים את העוגה במקרר בקופסה סגורה עד חמישה ימים. * מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, אז היא במרקמה המיטבי. * אפשר להקפיא את העוגה, עטופה היטב, עד חודש. מומלץ להפשיר לילה במקרר. המתכון התפרסם לראשונה בבלוג עוגיו.נט>> בשבוע שעבר הכנו פבלובות קטנות ומתוקות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
לא טבעוני: עוגת שוקולד פשוטה |