עוגת שוקולד טבעונית ללא אפייההשבוע חשף אותנו הבלוג "המרכיב הסודי" לתגלית מרעישה: קינוח טבעוני יכול להיות יפהפה, מגרה וגם סופר טעים. עוגת השוקולד הזאת היא גם ללא אפייה, ואנחנו השתכנענו סופית - ממש לא חייבים להיות טבעונים כדי לנסות
צילום: אולגה טוכשר, המרכיב הסודי
|
המצרכים :לתחתית (תבנית בקוטר 18-20 ס"מ):
ל"מוס" השוקולד:
לציפוי:
לקישוט
אופן ההכנה:1 מכינים את התחתית: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב. מעבירים למקרר. 2 מכינים את שכבת ה"מוס": במעבד מזון טוחנים את אגוזי הקשיו עם סירופ המייפל או הדבש, חלב הקוקוס והמלח עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה. זה אמור לקחת 3-4 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון עוד דקה עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל "מוס" שוקולד חום, חלק וסמיך. 3 יוצקים את המוס על התחתית המקוררת ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות, או למקרר ללילה שלם. 4 מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את שמן הקוקוס, המייפל או הדבש וקמצוץ המלח. מוסיפים את הקקאו והווניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לגמרי חלקה. 5 מוציאים את העוגה מהקירור, מחלצים מהתבנית ויוצקים מעל את הציפוי. 6 מקשטים בתותים טריים. 7 שומרים את העוגה הטבעונית במקרר בכלי אטום. מגישים בטמפרטורת החדר. * אפשר להחליף את השקדים בכמות זהה של אגוזים אחרים לפי טעמכם, או ב-2 אבוקדו קטנים ולא בשלים מדי. את חלב הקוקוס אפשר להחליף בחלב שקדים, סויה או אורז, או במים. * להשלמת תפיסת ה-raw food, אפשר לוותר על הציפוי ולפזר מעל העוגה קקאו או אבקת סוכר. |