עוגת שוקולד טבעוניתאתם חוזרים הביתה, עייפים, מותשים, וכל מה שבא לכם הוא משהו מתוק וזריז. מה עושים? מכינים מראש שתי עוגות כאלה בדיוק, מאחסנים אותן במקרר, ויש לכם פינוק מתוק שיחזיק שבוע שלם. זהו, לכו תעמידו קומקום
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 30/01/17 10:36
צילום: נטלי לוין, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. 2 טורפים יחד בקערה שמן, סוכר, מלח, וניל, חלב סויה, רסק תפוחים ומיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים קמח, אבקת קקאו, שקדים טחונים, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת. 5 יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון. 6 אופים במשך כ-35-45 דקות או עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים עליו.מצננים בטמפרטורת החדר. 7 לציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חלב וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. 8 יוצקים את הציפוי על גבי העוגות ומיישרים. מקשטים בקוקוס ומגישים. • העוגה הטבעונית תישמר בכלי סגור במקרר עד שבוע. • מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. • אפשר לקשט גם בסוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים. |