עוגת שוקולד חמה במילוי ממרח לוטוסבדברים מסוימים אנחנו אנשים צנועים, אבל כשזה מגיע לקינוחים - לגמרי מגיע לנו להגזים. עוגת שוקולד חמה ומושחתת? כן, בהחלט. ואם אפשר למלא אותה בלבה רותחת של קרם לוטוס, למה לא. כבר אמרנו שמגיע לנו?
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 20/01/16 06:52
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומורחים חמאה בנדיבות על התחתית והדפנות של תבניות אפייה אישיות חסינות חום. 2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מורידים מהאש, מוסיפים סוכר וטורפים היטב כ-1/2 דקה. 3 מוסיפים ביצים, חלמונים ומלח וטורפים היטב עד לאיחוד החומרים. 4 מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. 5 יוצקים לכל תבנית אפייה משומנת כ-2 כפות של מסת השוקולד, מניחים במרכז כפית גדושה של ממרח לוטוס קר ומכסים בכף נוספת ממסת השוקולד. 7 אופים כ-15 דקות, עד שהעוגות תופחות מעט ועל פניהן נוצר קרום יבש דק. מרכז העוגות אמור להיות קצת רוטט. 8 הופכים את העוגות על צלחת, זורים מעל קקאו או אבקת סוכר ומגישים. אפשר עם כדור גלידת וניל בצד. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי >> בפעם שעברה הכנו כאן טארט לוטוס ללא אפייה במילוי קרמל מלוח |