עוגת שיש גבינה ושוקולדכולנו אוהבים עוגות שיש, ויודעים שעוגת שיש טובה חייבת להיות רכה ונימוחה. איך משיגים את הרכות הזו? תופתעו לשמוע, אבל גבינה לבנה תעשה כאן יופי של עבודה. לא השתכנעתם? נסו את המתכון הבא, מבטיחים שלא תתחרטו
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 19/05/16 08:46
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ. 2 מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה. 3 מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והגבינה הלבנה, ומערבבים. 4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה. 5 מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה. 6 מוסיפים לשליש הבלילה שנותרה את השוקולד המומס, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מעל התערובת הבהירה, ומערבבים ליצירת מראה שיש. 8 אופים כ-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר פנימה יוצא עם מעט פירורים לחים. 9 מצננים, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כשלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. מרגישים את הנימוחות? | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |