עוגת שוקולד בננה מדהימהיש דברים שפשוט הולכים טוב ביחד, והשבוע נתקלנו במתכון מעולה שמשלב שתי אהבות גדולות. זה אולי נשמע מתבקש, אבל מי שניסה יודע שעוגת בננה-שוקולד טובה באמת לא פוגשים בכל יום
צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 חממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה. 2 מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. 3. מוסיפים את הביצה (או רסק התפוחים וטורפים שוב). מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה. 4 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי). 5 מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור. מבוסס על מתכון מתוך smitten kitchen בקרו בבלוג של אפרת - אז מה את עושה כל היום?
|