עוגת שוקולד עשירההעוגה הזו רק נראית סופר מושקעת, אבל הסוד הוא שפשוט יש בה הרבה שוקולד איכותי. זה עובד: בכל מקום שתגישו אותה, צפו לקבל מטר בקשות למתכון
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 16/12/13 07:57
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
את עוגת השוקולד הזו נהגתי להכין לפני כמה שנים באופן קבוע לבנות שלי, כשהיו בגיל הגן. בכל פעם שנדרשה עוגה לכבוד קבלת שבת או כל אירוע משמח אחר, הכנתי את העוגה הזו והבאתי אותה בבוקר לגן. בבואי לאסוף את הילדות בצהריים, תמיד הגננות היו מבקשות את המתכון.
מדובר בעוגה שקל מאוד להכין: למעשה, זו עוגה שמכינים בקערה אחת, בלי הקצפות ובלי תהליכים מסובכים. את המתכון שלה קיבלתי לפני כמה שנים טובות מחברתי לימור, ועם הזמן שכללתי אותה מעט כך שלמראית עין תראה כעוגה סופר מושקעת. כל הסוד שלה טמון בשוקולד שבתוכה, ויש בה המון שוקולד ולכן חשוב להשתמש בשוקולד איכותי וטעים.
אף על פי שלא מדובר בעוגת שכבות, את העוגה הזו חוצים על מנת להשקות אותה בכמות נאה של גנאש שמוסיף לה עסיסיות ולחות. המצרכים :לעוגת בסיס (בתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לגנאש:
לעיטור:
אופן ההכנה:ממיסים שוקולד וחמאה במיקורגל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל 1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 בקערת זכוכית גדולה מניחים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל. בכל פעם מחממים למשך כמה שניות, מערבבים היטב ובמידת הצורך מחממים עוד עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. טורפים היטב במטרפה ידנית כל ביצה לחוד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
3 מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב וכשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
4 מנפים מעל את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים שוב רק עד לקבלת בלילה אחידה. טורפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל 5 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדדיה בחמאה. אופים כ-35 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים מעט, מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על גבי רשת כך שחלקה העליון יפנה כלפיי מטה. מצננים לחלוטין. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל6 מכינים את הגנאש: בקערית מניחים את השוקולד והשמנת. מחממים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. בכל פעם מחממים מעט, מערבבים היטב ורק במידת הצורך מחממים שוב.
7 כשהעוגה קרה לחלוטין, בעזרת סכין משוננת (סכין ללחם) חוצים אותה לרוחבה. מניחים את החלק התחתון (שהיה קודם לכן החלק העליון) על גבי רשת כשחלקו החצוי כלפי מעלה. יוצקים על העוגה כמות של כוס מדידה של הגנאש הנוזלי. בעזרת מרית מדורגת מיישרים את המלית כך שתכסה באופן אחיד את כל העוגה. יוצקים על העוגה את הגנאש | צילום: חן שוקרון, mako אוכל8 מכסים במחצית השנייה של העוגה כשהצד החתוך פונה כלפי מטה. יוצקים על העוגה את הגנאש שנותר. מאפשרים לגנאש לכסות את הצדדים ולטפטף כלפי מטה. מניחים בטמפרטורת החדר להתייצבות.
9 מכינים את העיטור: ניתן לעטר את העוגה בכל מה שאוהבים – תלתלי/שבבי שוקולד, קוקוס טחון, אגוזים קצוצים ואפילו סוכריות צבעוניות. כדי ליצור את תלתלי השוקולד שבתמונה, ממיסים במיקרוגל 150 גרם שוקולד ומערבבים היטב. מאפשרים לגנאש לכסות את הצדדים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
10 יוצקים את השוקולד על גבי משטח נקי וישר (אפשר על גבי השיש במטבח או על גבי תבנית אפייה גדולה). בעזרת מרית מיישרים את השוקולד הנוזלי לשכבה דקיקה ככל שניתן. מניחים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר עד שהוא הופך ממבריק למט. השוקולד צריך להתייצב אך לא להיות נוקשה לחלוטין.
11 בעזרת סכין חדה וארוכה (לא סכין משוננת) או באמצעות קלף ואפילו שפכטל נקי "מגרדים" תלתלי שוקולד: מניחים את הסכין בצורה אופקית לשוקולד, ובתנועות גילוף מסירים שכבות של תלתלי שוקולד.
12 לפני ההגשה ניתן לפדר במעט אבקת קקאו. תכינו עותקים של המתכון. בטוח יבקשו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
העוגה נשמרת בקירור עוד 4 ימים.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים ושמן זית בחושה |