עוגת שיש קפה-קקאומשהו במראה ובשם עוגת שיש, גורם לנו תמיד להרגיש הכי בבית בעולם. כן, כנראה שאין אחד שיסרב לעוגה הרכה והעסיסית הזו, שמגיעה עם טעם נפלא של קקאו וניחוחות קפה
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 05/05/16 07:40
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לשימון התבנית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר. 3 מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 4 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב. 5 מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח. 6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב. 7 מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה. 8 שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות. 9 מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. 10 מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. *לבלוג של קרן - נשואה למאפייה |