1 מנפים את הקמח לתוך המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2 מחברים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, ביצים וחמאה.
3 תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים את החלב במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות) ואחריו את המלח. ממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
4 משמנים קערה בספריי שמן, מעבירים פנימה את הבצק ומגלגלים כך שישומן מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של בין שעה וחצי לשעתיים.
5 מכינים את המלית :מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, קקאו וסוכר לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר עד לשימוש, כדי שהמלית תתייצב מעט.
>> לבלוג של קרן אגם
ככה הם נראים מלמעלה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
והנה רוגלע בודד | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
6 אחרי שתפח, מחלקים את הבצק לשניים. לוקחים את אחד החלקים ומרדדים למלבן צר וארוך בעובי 2 מ״מ.
7 מורחים בעזרת ספטולה או כף מחצית ממילוי הקקאו על המלבן באופן שווה ואחיד.
8 חותכים את המלבן למשולשים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה - החלק הרחב של המשולש אמור להיות באורך 4-5 ס״מ (הכי קל לעבוד כשהבצק מונח לפניכם לרוחב).
9 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר ליצירת רוגלך, ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולות עם החצי השני של הבצק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-25 דקות.
בתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
הצטופפו בשביל התמונה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
10 מחממים תנור ל-175 מעלות ומערבבים ביצה טרופה עם אבקת סוכר. מורחים את הרוגלך בביצה ואופים כ-20 דקות, להשחמה.
11 בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן על להבה גדולה. כשהתערובת רותחת מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים וניל וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך - כ-10 דקות.
12 כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ החם, ומגישים.
* לגרסת פרווה מחליפים את החמאה בבצק במחמאה באותה הכמות ובמקום חלב משתמשים במים. במלית ניתן להמיר את החמאה בחצי כוס שמן קנולה.