1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 ממיסים שוקולד ושמנת להקצפה בפולסים במיקרוגל או בבאן מרי ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה וניל, מלח ואת החלמונים ומערבבים מהר עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עם מטרפה (למניעת גושים) עד שהבלילה שוב אחידה וחלקה.
עוגת שוקולד סופר אוורירית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מקציפים במיקסר עם וו בלון חלבונים וסוכר לבן למשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף תפוח. מעבירים את הקצף לבלילת השוקולד ובעדינות מקפלים ומאחדים את התערובות לתערובת אחת אחידה.
5 משמנים את תבנית האינגליש קייק ואופים את העוגה למשך 35-40 דקות עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצנננים לחלוטין.
6 מקציפים שמנת עם אבקת סוכר (שימו לב שהמתיקות של הקצפת מאוד עדינה. אני אוהבת לאזן בינה לבין
המתיקות של העוגה, כך שאם אתם מאוהבי המתוק-מתוק אתם יכולים להוסיף עוד כף אבקת סוכר) לקצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף ומקשטים את העוגה.
* שומרים במקרר בכלי אטום עד שלושה ימים.
עוגת שוקולד סופר אוורירית עם קצפת - מינוס ביס | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון ומזל טוב!