1 לקלתית: מערבבים את חומרי הקלתית ומהדקים היטב לתבנית פאי 24 ס"מ בעזרת כף.
2 לקרם שוקולד עשיר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החלב והשמנת מתוקה. במקביל טורפים בקערה קטנה את החלמונים עם הסוכר והמלח.
3 יוצקים לתערובת החלמונים מחצית מכמות החלב החם בזרם דק ותוך כדי ערבוב, כדי ליצור השוואת טמפרטורות. מחזירים את התערובת כולה לסיר ומבשלים תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מתחילה להראות סימני בעבוע.
>> לעוד מתכונים באתר של ענבל
4 יוצקים את החלב החם דרך מסננת לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשוקולד דקה להימס ומערבבים לקבלת קרם שוקולד חלק. מצננים מעט ויוצקים לקלתית. מעבירים לקירור של כ-4 שעות או עד להתייצבות מלאה.
5 לעיטור: מסירים את עלי התותים, שוטפים ומייבשים. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים על הפאי במניפה יפה.
*כדי לשמור על חיוניות התותים לאורך זמן, הברישו אותם במעט ריבת תותים מחוממת קלות, או בנפאז'.