עוגת שוקולד נוסטלגית עם קרם ונילזה כבר כמה ימים שאנחנו לא מצליחים להוציא מהראש את עוגת השוקולד האהובה ששלטה פה בניינטיז, עם שכבת הווניל והציפוי. ואתם יודעים מה אנחנו עושים כשאנחנו לא מצליחים להוציא משהו מהראש (מכניסים אותו לפה)
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 11/06/20 07:19
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ):
לקרם וניל:
לציפוי שוקולד:
אופן ההכנה:1 העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מניחים בצד לצינון קל. 3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 4 מערבבים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים היטב. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב, לקבלת תערובת חלקה. 6 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין. 7 הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לעוגה ומיישרים. מעבירים לשעתיים-שלוש במקרר או חצי שעה במקפיא. 8 כשהקרם יציב מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים במיקרוגל (או בסיר קטן על האש) שמנת מתוקה עד לרתיחה. מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומניחים בצד לדקה-שתיים, כדי לתת לשוקולד להימס. מערבבים היטב לקרם חלק. 9 מוזגים את ציפוי השוקולד על קרם הווניל ומטים מעט את התבנית לצדדים עד שהקרם מכסה כל שטחה העליון. 10מחזירים לעוד שעתיים-שלוש במקרר (או חצי שעה במקפיא) לפני ההגשה. העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים. |