עוגת מוס נס קפהתחתית עם המון אגוזים והפתעות, מוס שוקולד לבן במרכז, ומעל הכל, גנאש שוקולד שהופך את הקינוח הזה לכזה שעושה חשק לחגוג את פסח כל השנה. בנוסף, כל היופי הזה מגיע בצורת לב. אנחנו כבר מאוהבים
ליאור שרף
| mako אוכל
| פורסם 18/04/16 09:37
![]()
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית האגוזים (לתבנית לב 1.5 ליטר)
למוס:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מכינים את תחתית האגוזים: קולים במחבת חמה את אגוזי מלך והפיסטוקים כחמש דקות. ![]() 2 מביאים לרתיחה בקלחת שמנת מתוקה, דבש, טחינה וסוכר. מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים. 3 יוצקים את התערובת לתבנית לב, ומצננים כחצי שעה עד התגבשות. ![]() 4 מכינים את המוס: משרים את אבקת הג'לטין בכוס עם המים קרים כ-10 דקות. 5 מניחים שוקולד קצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף נס קפה עד לסף רתיחה. 6 שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים חצי שעה. ![]() 7 מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית מעל תחתית האגוזים, ומקפיאים. ![]() 8 מכינים את הגנאש: שמים את חתיכות השוקולד הקצוצות בקערה, ומביאים את שמנת המתוקה וכף האספרסו לרתיחה בקלחת. ![]() ![]() 9 יוצקים את תערובת השמנת והאספרסו על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית על מוס הנס קפה עד להתגבשות, ומגישים. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת תפוזים בחושה ![]() |