פאי שוקולד וקפהאחרי כל הבחושות והקלילות, הנה אחת שצריך להתמסר אליה: פאי שוקולד וקפה עשיר בטעם, עם מילוי מצוין, מרקם דחוס כמו שצריך וציפוי שוקולד חלק מלמעלה. אם אנחנו לא נשקיע בעצמנו, אז מי כן?
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 03/11/15 09:42
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
למלית שוקולד וקפה:
לציפוי שוקולד:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית. 2 מוסיפים את החלמון ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים קרים. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים בידיים. משטחים לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. 5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומצננים במקפיא במשך כחצי שעה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה מקומט על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים כך במשך 12-14 דקות. 8 מסירים את הניילון והקטניות וממשיכים לאפות עוד 5-6 דקות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב בהיר מאוד. מצננים מעט בטמפרטורת החדר עד הכנת המלית. 9 מלית שוקולד וקפה: בקערה שמים שוקולד וחמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. 10 מוסיפים סוכר, מלח וקפה וטורפים היטב. 11 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים רק עד שהן נטמעות בבלילה. אין צורך להקציף. 12 יוצקים את תערובת השוקולד על גבי הקלתית ואופים עוד 10-12 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז. מצננים לחלוטין. 13 ציפוי שוקולד: בקערה קטנה שמים שוקולד, שמנת, דבש וקפה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. טורפים היטב עד שמתקבל ציפוי אחיד ומבריק. 14 יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומיישרים מעט. מקשטים בפולי קקאו גרוסים ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות אזני פיל והיה כיף>> והנה הדרך הכי מושחתת וטעימה לאפות תפוחי אדמה |