עוגת וניל ופירורי קקאופשטות היא אחת התכונות שאנחנו הכי אוהבים, בטח בכל הקשור להכנת עוגות. קחו את העוגה הזו לדוגמה: שילוב מנצח של וניל וקקאו, גג חצי שעה של עבודה ופחות משעה של המתנה עד שהיא נחה על שולחנכם. פשוט לא?
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 03/11/16 07:34
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. 3 מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית (כ-2-3 דקות). 4 מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5 מוסיפים לקערה הגדולה את השמנת חמוצה, גרגירי הווניל והביצים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב. 7 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. 8 מוסיפים לכוס התערובת ששמרנו בצד שתי כפות קקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כהה (הכי טוב לערבב בעזרת האצבעות). 9 שופכים את הפירורים שהתקבלו מעל תערובת העוגה. 10 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. שעה אחת והיא כל כולה שלכם | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |