עוגת שוקולד מנצחתעוגת השוקולד כאן למטה היא באמת משהו מיוחד. תמיד מצליחה ותמיד מאוזנת היטב. מצד אחד היא מאוד שוקולדית, אבל מצד שני היא לא לגמרי פאדג'ית כך שהיא מתקבלת אוורירית ולא מתוקה מדי. בקיצור, ניצחון
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 10/05/17 12:55
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
כמה כללי ברזל להצלחת העוגה: 1. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר. המצרכים :לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 ממיסים בקערה שוקולד וחמאה במיקרו (או על בן מארי), מוסיפים שמן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 3 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח למשך דקה. מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה (תוך כדי הקצפה). מקציפים כ-3-4 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. 4 מחלישים את עוצמת המערבל ומוסיפים חלמונים בהדרגה. מוסיפים את גבינת השמנת, אבקת האפייה והקמח לסירוגין, מוסיפים גם את תערובת השוקולד ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת יפה. 5 מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועם פירורים לחים עליו. 6 מכינים את ציפוי: מחממים שמנת, מוסיפים שוקולד ומניחים לו להתמוסס לאיטו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על העוגה ומורחים בצורה אחידה. |