עוגת שוקולד עם קצפתבין כל השמרים והמרנגים, לפעמים אנחנו פשוט רוצים לחזור למקורות, לעוגת שוקולד טובה ועסיסית עם הר נאה של קצפת - כזאת שמכניסים לפה והעיניים נעצמות מאליהן. קורה לכם גם?
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 31/10/16 07:03
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 טורפים בקערה שמן, ביצים, שמנת, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה. 3 מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4 יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את השוקולד צ'יפס. 5 אופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר. 6 קצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה מאוד. 7 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות צפופות על העוגה. 8 מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים. הערות: * העוגה תישמר בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים. * אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר, חלב או לבן לפי הטעם. * אפשר לקשט באגוזים קצוצים או סוכריות צבעוניות. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |