עוגת שוקולד צ'יפס פירוריםזהו, נגמרו העוגות הכשרות לפסח ועוגיות היין המאוסות. אז איך חוגגים את כל המתוק האיכותי הזה שחזר לחיינו? עם עוגת שוקולד צ'יפס קלאסית ומהממת שמכינים בקלות ובמהירות
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר חום. 3 מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים ומפוררים עד שמתקבל מרקם פירורי. 4 מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד. 5 מוסיפים ליתר הפירורים בקערה ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים. 6 מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה וקורנפלור ומערבבים שוב. 7 מוסיפים שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. 8 מפזרים מעל את תערובת הפירורים ששמרנו בצד ומעליה את רבע כוס השוקולד צ'יפס שנותרה. 9 אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מחלצים את העוגה מהתבנית, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים מחוץ למקרר. * אם אין לכם נטיפי שוקולד צ'יפס, אפשר פשוט לקצוץ שוקולד מריר גס. * את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט או בחלב. * לגרסת הפרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> לעוד עוגות נהדרות ובקערה אחת |