עוגת שוקולד יום הולדתעוגת שוקולד רכה, גבוהה וסופר טעימה, ובלי הציפוי היא אפילו פרווה. מחפשים עוגת שוקולד שתהיה לא סתם עוגה אלא חברה לחיים, כזו שתלווה אתכם בנאמנות בכל יום הולדת מכאן עד עולם? הנה, מצאתם
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 20/06/19 07:12
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
אחד המתכונים שמבקשים מאיתנו בלי סוף הוא מתכון לעוגת יום הולדת, אבל לא סתם עוגת יום הולדת - "משהו פשוט, שכל אחד יכול להכין, אפילו אני". לכל אותם שואלים אנחנו שולחים שני מתכונים: המתכון הידוע לעוגת שוקולית, שהוא באמת המתכון הפשוט הכי פשוט שיש, והמתכון הזה שכאן, עוגת יום הולדת של קרן אגם.
עוגת היום הולדת הזאת היא אומנם פחות קלה מעוגת השוקולית - בכל זאת, מעורבת פה הקצפה - אבל היא עדיין בגבולות המתכון הקליל שאפשר לתקתק אפילו בבוקר, לפני שהילד יוצא לגן. ומבחינתנו זה חתיכת מדד. המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לציפוי שוקולד:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את השוקולד והמים (או חלב הסויה). מערבבים היטב. 3 מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 4 מוסיפים את שמן הקנולה לאט ובזרם דק תוך כדי הקצפה של 2 דקות נוספות. אפשר גם בלי סוכריות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל5 מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. 6 מנפים את הקמח ואת הקקאו לקערה נפרדת ומוסיפים לבלילה שבמיקסר. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. >> לבלוג של קרן אגם, נשואה למאפייה 7 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר במחצית הזמן הזה, מאחר שזמן האפייה משתנה מתנור לתנור). והנה פרוסה אחת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל8 מוציאים את העוגה ומניחים את התבנית על רשת צינון. 9 מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה. מוסיפים מייפל או דבש ומערבבים היטב. 10 יוצקים את הציפוי על העוגה באופן שווה, ומצננים מעט. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים. |