עוגת שוקולד ותותיםהמרקם? בראוניז. הצבע? מהתותים. הטעם? נהדר! קחו קלאסיקה בטוחה כמו עוגת שוקולד, תוסיפו לה קצת תותים מעל ובפנים, וקיבלתם עוגה שכל ילד ישמח לקראתה, ואין מבוגר שיסרב לה
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 02/02/17 07:08
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 22*22:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב. 3 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב. 4 מוסיפים תמצית וניל ויוגורט ומערבבים. 5 מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה, קמח ומים ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מוסיפים פנימה כחצי מכמות התותים ומערבבים מעט. 7 מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את התותים הנותרים, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים. *העוגה מזכירה במרקמה בראוניז, אבל אל תתפתו לאפות אותה יותר מדי. * העוגה במיטבה יום לאחר האפייה. * העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב כ-3-4 ימים. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |