קרמשניט שוקולדעוגת השכבות המפורסמת בגרסה שוקולדית וקלילה: דפי פילו, חמאת שוקו שהיא כשלעצמה כיף גדול ומילוי של שמנת-פודינג-שוקולד. בסך הכל חצי שעה עבודה זמן ישראל, והרושם? אירופה הקלאסית
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 08/09/15 11:28
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב. 3 חותכים את עלי הפילו לעיגולים בקוטר 20 ס"מ (אפשר להיעזר ברינג של תבנית אפייה כדי לסמן) או לריבוע בגודל כ-18X18 ס"מ. 4 מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את העלה בחמאת השוקולית, מפזרים מעט סוכר ומניחים מעליו עוד עלה. חוזרים על הפעולה עם 2 עלים נוספים (סך הכל 3 עלים), מניחים מעל נייר אפייה נוסף, חוזרים שוב על הפעולה עם 3 עלים נוספים, נייר אפייה ועוד 3 עלים (בסך הכל 3 שכבות של 3 עלים כל אחת, וביניהן נייר אפייה). מניחים נייר אפייה גם מלמעלה ומעל מניחים תבנית נוספת שתשמש כמשקולת. 5 מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. 6 למילוי: מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלב, שמנת, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית, כ-3-4 דקות. מעבירים את התערובת לשקית זילוף. 7 מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת דיסקית מהפילו האפוי. מזלפים על הפילו קרם שוקולד. מניחים מעל עוד דיסקית ומעליה מזלפים שוב מהקרם. חוזרים על הפעולה שוב. מפזרים מעל פניני שוקולד. * שומרים בקירור עד 3 ימים. בואו לבחור את המתכון של השבוע הבא - ותוכלו לזכות בסדנת אפייה בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שכבות חגיגית בכלום עבודה>> והנה רעיון מגניב לסלט טונה שהילדים יחסלו |