חלת שוקולדהאם זה לחם? לא בדיוק. האם זו עוגה? נו, בערך. קבלו את השילוב הנהדר בין שתיים מהפחמימות שממוקמות אצלנו בפסגה: חלה לשבת ועוגת שמרים שוקולד. אם פותחים את השבת ככה, היא פשוט חייבת להיות מעולה
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 09/07/20 09:49
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לחלה אחת:
למלית:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. 2 מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה ותך כדי לישה ביצים (אחת אחת), מים, תמצית וניל ושמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? פרוסה אחת בשבילנו | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו מעט כך שכולו יצופה בשמן. 5 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר. 6 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ושומרים במקרר. מוציאים כ-10 דקות לפני עבודה עם הבצק. 7 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים ממנו אוויר. ועוד אחת בשבילנו | צילום: קרן אגם, mako אוכל8 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומקומחת מעט. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה. 9 מרדדים כל אחד מהכדורים למלבן ארוך על משטח מקומח, ומורחים ברבע מכמות המלית (הכי נוח בעזרת גב של כף). מגלגלים לרצועה ארוכה. 10 חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות. 11 קולעים את הרצועות לחלה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה. 12 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את החלה בביצה הטרופה עם החלב והסוכר, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד שהחלה משחימה. 13 מוציאים, מצננים מעט וטורפים. ** אפשר לשמור את החלה במקרר אפילו יומיים-שלושה כשהיא עטופה היטב, ולחמם מעט לפני ההגשה. ** לגרסה פרווה מחליפים את כל מרכיבי המלית בממרח שוקולד לא חלבי. ** אפשר להבריש את החלה בסירופ עם יציאתה מהתנור: מביאים לרתיחה רבע כוס סוכר ורבע כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין 8-10 דקות. |