1 מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
2 מקציפים את החלבונים, ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים ושאר חומרי העוגה על פי סדר הופעתם.
3 אופים את העוגה (בתבנית 26) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה - אם הוא יוצא יבש, אפשר להוציא אותה מהתנור.
4 מכינים כוס נס קפה חזק ושופכים על העוגה בעודה חמה.
5 מכינים את שכבת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם כוס חלב ושקית האינסטנט וניל לקצפת יציבה. אחרי שהעוגה מתקררת, מורחים עליה את שכבת הקצפת. מעבירים בינתיים למקרר.
6 מכינים את ציפוי השוקולד: מבשלים חצי כוס סוכר עם 5 כפות מים, חבילת שוקולד מריר, 5 כפות קקאו וחבילת חמאה. מקררים.
7 מקציפים מיכל של שמנת מתוקה ומערבבים אותו לתוך השוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורחים מעל שכבת הקצפת ומסביב לעוגה בצורה אחידה. שומרים במקרר ומגישים קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לטוויטר של מלי עזר