עוגת יומולדת צריכה לענות על שני כללים: היא צריכה להיות שחורה, והיא צריכה לקחת חמש דקות נטו. אם אתם רוצים לבנות ממנה רכבת או בובת ברבי כשהיא יוצאת מהתנור – אתם כמובן מוזמנים. אנחנו נישאר עם הסוכריות
עוגת שוקולד. קל קל קל | צילום:
שירן כרמל, יחסי ציבור
עוגת שוקולד עסיסית של bali
תבנית עגולה מספר 26 או 24
המרכיבים (20 מנות): לעוגה: 1 כוס שמן 4 ביצים 2 כוסות סוכר 1/2 כוס אבקת קקאו כוס קמח תופח, או קמח רגיל + כפית אבקת אפייה חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול/חצי כוס חלב (או שמנת צמחית/מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)
לציפוי: 1 חבילה שוקולד מריר החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול/50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים במיקסר את השמן, הביצים, הסוכר, הקקאו והקמח התופח.
3. מוסיפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ומערבבים.
4. שופכים לתבנית משומנת קלות ואופים למשך 30-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם - אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה.
5. להכנת הציפוי: מרתיחים את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן. שוברים את השוקולד בקערה ומוזגים מעליו את השמנת הרותחת. מערבבים היטב לקבלת לציפוי שוקולד חלק ומבריק. שופכים על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.
6. כשהעוגה מתקררת קצת, מכסים בניילון נצמד או נייר כסף ושומרים במקרר.
תגובות