1 מנפים יחד את אבקת הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה. 2. מערבבים יחד את הסוכר, הבננות והביצים עד לקבלת עיסה אחידה. 3. מערבבים את האבקות המנופות עם יתר המרכיבים היבשים (הקמחים והמלח). 4. מערבבים יחד את הקפה, החלב ותמצית הוניל יחד עם עיסת הבננות. 5. מערבבים יחד את העיסה הרטובה עם התערובת היבשה. 6. משמנים תבנית מאפינס, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים ב-150 מעלות למשך 15-20 דקות. המאפינס מוכנים כאשר לחיצה קלה על הכיפה מקפיצה אותה חזרה. 7. מצננים למשך 20 דקות.