המצרכים :לקרם שוקולד ותותים:
לבסיס בראוניז קקאו:
לציפוי (לא חובה):
אופן ההכנה:1 לקרם שוקולד ותותים: ממיסים במיקרוגל גביע וחצי (375 מ"ל) של שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם שוקולד מריר קצוץ וקורט מלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-4-6 שעות לפחות. 2 לבסיס בראוניז קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חמאה, מעבירים לקערה גדולה, מצננים מעט וטורפים פנימה סוכר, תמצית וניל, ברנדי או רום וביצים. 3 מוסיפים קקאו וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור או קמח תפוח אדמה ומלח וטורפים להטמעה. 4 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות להתייצבות. מצננים היטב. 5 מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 2 כפות מים, ומניחים לו לשבת ולספוח את הנוזלים 5-10 דקות. 6 מקציפים במיקסר את קרם השוקולד הקר עם יתרת השמנת המתוקה (625 מ"ל) ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב. 7 ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים לג'לטין 3 כפות גדושות מקרם השוקולד וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים קצרות להטמעה. טעם שוקולדי חזק | צילום: ענבל לביא, mako אוכל8 שוטפים את התותים, מייבשים וחוצים. מצמידים את חצאי התותים לדופנות הדפנות וממלאים בקרם השוקולד. מעבירים לקירור ל-6-8 שעות ורצוי למשך הלילה. >> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות 9 ממיסים את חומרי הציפוי יחד במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ומשטחים על העוגה. |